In de kijker
Product in de kijker
Nog ééntje biobier
Donker bier van hoge gisting met nagisting in de fles. Niet bitter maar droog en zoet.
Biologisch: pilsmout, Munichmout, caramel-mout, hop, rietsuiker, water en niet-gmo gist
-
33 cl
-
6,5 % alkohol
-
Suikerarm
Bio Cola
Fairtradecola met frisse citroentoets en eerlijke ruwe rietsuiker van Oxfam. 96 % afkomstig van een partner waarmee Oxfam een eerlijke handelsrelatie heeft.
Herkomst: Paraguay
Producent: Manduvira en Montillo
Extra info: blikje van 33cl
La Trappe Puur
4,7%
Kleur: lichtblond met een mooie, vaste schuimkraag
Geur: bloemige citrus hop en de geur van mout tegen een achtergrond van gistaroma’s
Smaak: bij het brouwen van dit Skal-gecertificeerde bier is uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige, biologische ingrediënten. Het resultaat is een fris hoppig, doordrinkbaar trappistenbier met een droge en licht moutige smaak. La Trappe PUUR is een smaakvol alternatief voor traditionele pilseners.
Afdronk: bitter en droog
Kenmerken
Doordrinkbaar biologisch trappistenbier
Gebrouwen met groene energie
PUUR van La Trappe is Skal-gecertificeerd en wordt gebrouwen met groene energie. Het is daarom dat Vader Abt heeft besloten tot de naam ‘PUUR’. De biologisch geteelde hop wordt rechtstreeks bij de boer ingekocht.
Suggestie in de kijker
Panini Spaans
Spaanse stijl - met salami, oude kaas en paprika
-
met lokale en biologische ingrediënten
-
huisgemaakt en lekker vers
Recepten in de kijker
Perfecte pasta
De perfecte pasta kook je zo
Voor 4 personen
-
400 gram pasta
-
4 liter water
-
1 koffielepel zout
Breng het water aan de kook in een kookpot. Voeg het zout toe wanneer het water bijna kookt. Voeg het niet eerder toe, want dan zal het water minder snel koken.
Voeg de pasta in 1 keer toe en roer hem los met een houten lepel.
Raadpleeg de verpakking van de pasta voor de juiste kooktijd. Proef ook altijd van de pasta om te zien of hij ‘al dente’ (beetgaar) is.
Giet de pasta af en meng meteen onder een saus naar keuze. Laat nog even opwarmen op het vuur. Serveer je de pasta en saus liever apart, meng dan wat olijfolie onder de pasta zodat hij niet gaat kleven.
5 tips om soep lekker en gezond te maken
- Bereid soep met minimum 400 gram groenten per liter soep.
- Kies bij voorkeur voor vetarme bouillon als basis van een kom verse soep. Gebruik maximum 1 bouillonblokje per liter water en volg dus niet de hoeveelheid die vermeld staat op de verpakking. Maak je zelf bouillon, schep dan het vet van de afgekoelde bouillon vooraleer je de andere soepingrediënten toevoegt.
- Laat nog wat groentestukjes in je soep. Soep met groentestukjes is meer verzadigend dan gemixte soep.
- Breng de soep verder op smaak met verse kruiden en specerijen naar keuze in plaats van met zout.
- Voeg bij voorkeur zo weinig extra vet (bvb. room, spekblokjes…) toe.
Extra tip
Maak je een grote portie soep in 1 keer? Laat ze dan zo snel mogelijk afkoelen zodra ze klaar is. Zet ze vervolgens in de koelkast of vries ze in kleine verpakkingen in. Warm alleen de benodigde hoeveelheid soep op.
Bron: https://www.lekkervanbijons.be