Nieuws

Maatwerkers gezocht!

We zoeken op vandaag heel wat mensen om de werking van onze ateliers te versterken. Interesse in transport of houtbewerking? Bij ons krijg je een tweede kans!

Tewerkstellingskansen creëren is één van onze hoofddoelstellingen. Binnen de VZW stellen we op vandaag meer dan 200 mensen tewerk onder verschillende statuten (vast contract, maatwerk, Art. 60, arbeidszorg, brugproject, stage ...). Om te werken binnen een maatwerkbedrijf, moet je toegeleid worden door de VDAB of De werkwinkel, het OCMW van jouw gemeente of via GTB. Daar krijg je de nodige informatie en zal men kijken of je aan de nodige voorwaarden voldoet.

Surf naar https://www.dekringwinkelmidwest.be/vacatures/ om onze vacatures te bekijken.

Maatwerker aan het woord: https://youtu.be/RpJ_e17-Htc

 

Lees meer
Kringwinkelliefde: Dat fonduebord uit de Kringwinkel, dat moet je hebben

“Ik ben hier om je even te doen stoppen en je te zeggen: vergeet even dat retro kastje. Dat fonduebord, dat moet je hebben.

... En het goede is, het fonduebord heeft zoveel meer in zijn mars. Ik gebruik het bijvoorbeeld als organiser. Klinkt onnozel, is het niet. Dat staat op het kastje naast de deur, als je binnenkomt in de living. Er is een vakje voor mijn sleutels, een vakje voor de sleutels van mijn lief, een vakje voor de back-up sleutel van mijn fiets, een vakje voor klein geld, een vakje voor mijn iPhone oplader thuis, een vakje voor haarrekkers en schuivers (EINDELIJK. EEN PLEK VOOR SCHUIVERS). Geef toe dat het geniaal is. Tuurlijk je kan een sleutelrekje gebruiken. Maar kijk, waar blijf je dan met je kleingeld, je oplader én die schuivers? Ik geef het maar mee.

... Nog niet overtuigd? Goed. Een vriendin van mij gebruikt die fondueborden als hapjes-borden. Met plek voor toastjes, nootjes én een paar dips op één bord. Niet zo origineel, maar wel: ultrafunctioneel. Je denkt bijna dat het daarvoor ontworpen is. En wat doen we als we hapjes eten uit dat fonduebord: glimlachen. Blij zijn omdat we dit bruine asielstuk een prachtige tweede leven hebben gegeven."

Lees het volledige artikel hier: https://www.charliemag.be/zin-in/kringwinkelliefde1/

Lees meer
Kringwinkelliefde: Drink bier, weer uit bierglazen

"De magie van De Kringwinkel is meer dan het vinden van fantastische koopjes. Naast de verrassingen, zijn er ook de stukken die je in elke kringloopwinkel tegenkomt, de items die je lief aankijken en goeiedag zeggen. De items die iedereen vandaag voorbij loopt. En dat is jammer.

... En bier dat drink ik het liefst, uit het flesje of uit het juiste bierglas.

... Waarom doet iedereen die glazen weg? Is dat omdat niemand nog bier drinkt. Ik heb het opgezocht. Dat klopt niet. We drinken nog heel veel bier. En we drinken dat nog vaker dan vroeger thuis. De vraag is dus: waarom drinkt niemand nog bier uit het glas waarin het thuishoort? Die glazen zijn speciaal voor dat bier ontworpen hé. Productontwikkelaars zijn daar maanden mee bezig geweest: om te zoeken naar dat ene glas waarin dat ene bier perfect tot zijn recht komt. Dat is zoals pasta eten uit een plat bord met een mes en vork. Dat hoort niet. Het is crimineel. En totaal absurd. Oké, dat is misschien overdreven. Maar toch."

Lees hier het volledige artikel: https://www.charliemag.be/zin-in/kringwinkelliefde-2/?fbclid=IwAR2NLEIGZBKMx5i0Lkm3Q_V3uTUD6waCro7kIUZt1ZD_rDntz6PCdaqgwhw

Lees meer
Uw gegevens zijn in goede handen

Klik hier voor ons Privacy Beleid en de Website Disclaimer

Lees meer