Over Eco café

Binnen Eco café wordt sociale tewerstelling gerealiseerd op 2 werkvloeren gericht op horeca arbeid. Enerzijds heb je de 4 Eco cafés, de lunch- en tea rooms verbonden aan De Kringwinkels in Roeselare, Izegem, Torhout en Tielt, en anderzijds heb je Eco casserole, de centrale keuken die zorgt voor de aanlevering van de 4 Eco cafés.

Eco

Eco

Net zoals de andere activiteiten van De Kringwinkel Midden West-Vlaanderen vzw, hebben ook de horeca activiteiten een belangrijke bijkomende missie naast tewerkstelling en sociale cohesie: het milieu. Binnen Eco casserole en Eco café uit zich dat in 3 hoofdzaken: het beperken van aanbod en voorraden, het beperken van afval en een lokaal en biologisch aankoopbeleid.

Café

Café

We serveren in de 4 Eco cafés bio en fair trade koude en warme non-alcoholische dranken. Enkel in het Eco Café in Roeselare serveren we ook enkele bio biertjes en fair trade wijnen.

Hygiëne en veiligheid

Hygiëne en veiligheid

Overal waar met eten wordt gewerkt, is een goede hygiëne van essentieel belang. Zowel in Eco casserole als de 4 Eco cafés leiden we de werknemers op om de interne regels omtrent hygiëne en veiligheid in acht te nemen en gedisciplineerd toe te passen.

Allergenen

Allergenen

In de Eco cafés zijn voor elk gerecht allergenenlijsten vrij beschikbaar. Vraag er naar aan de Eco café medewerker!